23.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

23.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > U-19 > 2011/2012 > Mérkőzések

Bagi TC '96 - Bolha FTSE Tárnok 1-1 (0-1)
Bag, Bagi TC '96
2012.04.29 - Vasárnap 14:30
Játékvezető: Nemes Attila - Bíró Zsolt
Gól: Tóth Levente (89') ill. Nagy László (35')

A forduló további eredményei:
2012.04.28  Szombat
Budakalászi MSE - Újlengyel DSE 10-0  
Sülysáp KSK - Felsőpakony KSE
5-0
2012.04.29  Vasárnap

Verőce SE - NK Kinizsi TL FC 8-0
Veresegyház VSK - Gödöllői S
K 3-2  
Örkény SE - Hévízgyörki SC
2-1
Pilisi LK-Legea - Bugyi SE   
2-0
Alsónémedi SE - Kisnémedi
4-4

Bagi TC '96:
KOLOMPÁR BÁLINT - TOLMÁCSI ÁKOS, KOLOMPÁR LÁSZLÓ, GERGELY MARCELL (LANGA MARTAN 66'), SZŰCS TIBOR -  HAJDÚ PATRIK, PÁVICS DÁNIEL, TÓTH LEVENTE, JAMRIK ÁRON (SZABÓ BENCE 75') - SÁRMÁNY VIKTOR, PINTÉR ZSOLT (BOZSOKI SÁNDOR 52')
Kispad:
MOVIK BENCE, LIPTÁK LÁSZLÓ, SZÉPLAKI TIBOR, NYULÁSZI ATTILA
Edző: SIMÓ LÁSZLÓ
Lap: KOLOMPÁR LÁSZLÓ 63' , HAJDÚ PATRIK 87' (lefejelte ellenfelét)

Bolha FTSE Tárnok:
CSALÁDI ATTILA 9 - VÖLGYI ÁDÁM 6 (NAGY DÁNIEL 68'), PANYI LÁSZLÓ 7, SZABÓ KRISTÓF 7, PUSZTAI CSABA 6 - PLUHÁR BÁLINT 7, BERÉNYI ÁDÁM 6, VALCZER CSABA 7, NAGY RENÁTÓ 5 (BERÉNYI TAMÁS 65') - FEHÉR ROLAND 6, NAGY LÁSZLÓ 8 (LEHOTKA BOTOND 82')
Kispad:
UNGVÁRI BALÁZS, KISS TAMÁS, VARGA ISTVÁN RÓBERT, CZEILINGER PÉTER
Edző: KOVÁCS LÁSZLÓ
Lap: NAGY RENÁTÓ 33' , FEHÉR ROLAND 60' , PANYI LÁSZLÓ 87' (fellőkte ellenfelét)

Igazi rangadót játszottunk Bagon. Volt nagyszerű iram, szép megoldások, gólok, gólhelyzetek és izgalom. Kell ennél több?
A mérkőzés első 10-15 perce a térképészet jegyében zajlott. A két csapat igyekezett feltérképezni ellenfelét, miközben látszott, hogy tartanak egymástól. A mérkőzés ezen időszakában  nem alakult ki folyamatos játék, mindkét fél sokat hibázott. Aztán oldódtak a feszültségek, javult ak a teljesítmények. A játékosok és a közönség egyaránt élvezte a játékot. Mi talán egy kicsit jobban, mivel a gólt egy kontra után nekünk sikerült megszerezni a 35. percben. Nagy Laci lógott meg védőjétől és biztos lábbal talált a kapuba.
A második játékrész bagi rohamokkal indult. Ekkor nagy szükségünk volt a védelmünk stabilitására, ami meg is volt. Ebben az időszakban nem volt középpályánk, viszont a védelmünk masszívan állt a lábán. Igyekeztünk lassítani a játékot és ezzel megtörtük a hazaiak lendületét. Szikrázóan kemény, de igen sportszerű mérkőzés folyt a pályán. A játék jó színvonalához csak Nemes játékvezető nem tudott felnőni. Mérkőzés közben akadt "apróbb" tévedése mindkét csapat terhére, de a 87. percben egészen érthetetlen dolgot művelt. Ekkor a bagi Hajdú Patrik tört előre a jobb szélen. Az oldalvonal mellett test test ellen ütköztek Panyi Lacival. Patrik az ütközéstől és a lendülettől elesett és fejjel nekiesett a pályát övező korlátnak. Ezután felpattant és teljes erőből lefejelte játékosunkat. Ekkor kissebbfajta csetepaté alakult ki, de szerencsére további tettlegességig nem fajultak el a dolgok. A játékvezető piros lapot mutatott fel a magáról megfeletkező Hajdú Patriknak és legnagyobb meglepetésünkre a sportszerűtlenséget elszenvedő Panyi Lászlónak is. Érthetetlen játékvezetői tévedés azonos elbírálás alá venni egy nagyon súlyos sportszerűtlenséget, egy határozott, maximum szimpla szabadrúgást érő szabálytalansággal, ha szabálytalanság volt egyáltalán. Panyi Lacit azonnal kórházba kellett szállítani, mert látási zavarai támadtak. Legutóbbi értesülés szerint az érdi kórházból azóta a János kórházba szállították, mert szédülni kezdett és hányingere lett. Csak remélni tudjuk, hogy kisebb agyrázkódással meg fogja úszni. Innen is jobbulást kívánunk neki. Kevés sportszerűbb védőt ismerek Panyi Lacinál!
Amikor végre folytatódott a játék, a hazaiak maradtak támadásban. A 89. percben egy szöglet után sikerült Bagnak egyenlíteni. A hosszabbítás perceiben mi voltunk támadásban. Ezek a percek a bagi kapu előtt zajlottak le, de a győztes gólt már nem sikerült megszerezni. Maradt az 1-1.
Ime a videó az ominózus esetről:
Szégyellheti magát az a játékos, aki ilyenre ragadtatja magát, de szégyellheti magát az a játékvezető is, aki a lefejelés előtti test-test elleni küzdelmet ezzel azonos elbírálás alá veszi és szintén piros lapot mutat fel. A történetben Hajdú Patrik is megsérült, felrepedt a fejbőre, amit azzal magyaráztak akkor, hogy a feje a vaskorláttal ütközött és attól vérzett. A felvételen az is tisztán látható, hogy ez nem igaz. Csak a teste érte a korlátot a feje nem, tehát csak a lefejelés következtében repedt fel, sérült meg a saját feje is.

Panyi Laci már szerencsére jobban van. A diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett. 72 órás pihenést javasolt az orvos és 1 hétre "eltiltották" az edzéstől.
Csak remélni tudom, hogy a magáról megfeledkezett bagi játékos, Hajdú Patrik tanult ebből az esetből és a továbbiakban sportemberhez méltóan fod viselkedni a pályán!

Simó László: – Gratulálok csapatomnak, a srácok mindent megtettek a győzelemért, amelyre úgy érzem, a játék képe alapján rászolgáltunk volna. Végigtámadtuk a második félidőt, míg a Bolha egyetlen helyzetéből szerzett gólt.

Kovács László:
Úgy gondolom, hogy a rangadón az első félidőben igazából az történt, amit mi szerettünk volna. Területet hagytunk az ellenfélnek és tudtuk, ebből az fog következni, hogy az ellenfél fel fogja ívelgetni a labdákat. Megpróbáltunk kontrázni, vártuk, hogy a Bag kinyílik, és vártuk, hogy hibázzon. Ez az első félidő közepén be is jött és sikerült is a gólszerzésünk. Az első félidőben továbbra is az történt, amire számítottunk. Egyszer még a jobb oldalon Völgyi Ádi adott be, amiből szintén helyzetünk lett. Ellenfelünknek viszont igazán nagy helyzete nem akadt. A szünet viszont nekünk nem jött jól, mert egy kicsit álmosan kezdtünk a második félidő elején. Aztán az első negyedóra után magunkhoz tértünk és volt nekünk is lehetőségünk a gólszerzésre, igaz ekkor már ellenfelünk is veszélyes volt a kapunkra. Szerencsére Családi Attila mindannyiszor a helyén volt. Az utolsó pár perc eseménye minket zökkentett ki a mérkőzés ritmusából. Nagyon sajnálom, hogy ilyen esemény történt az egyébként végig kemény, de nagyon sportszerű találkozón. A mérkőzés amúgy nem indokolta ezt a tettlegességet. Egyik csapat sem játszott ilyen felfogásban. A végén gólt kaptunk, de kiváncsian várom a felvételt, hogy a gól előtt Fehér Rolanddal mi történt a kapunk előtt? (Azóta már megnéztem a felvételt és véleményem szerint szabálytalanság nem történt. Szintén test-test ellen ütközött Roli a fejelni készülő bagi játékossal. - a szerkesztő megjegyzése).
SzaTam: A félidei vezetés tudatában mit mondtál a fiúknak az öltözőben?
K.L.: Próbáltuk őket egy kicsit tüzelni. Arra próbáltam felhívni a figyelmüket, hogy legyenek pontosabbak. Gondoltuk, hogy ahogy múlik az idő, Hajdú Patrikot előre fogják vinni, sőt még jobban fel fogják ívelgetni a kapunk elé a labdát. Szabó Kristóftól kértem, hogy ő legyen az, aki a védelembe becsúszik biztosítani a felívelt labdáknál és Panyi Laci legyen az, aki felveszi az embert. Ez 1-2 perccel a vége előttig működött is, egészen addig a bizonyos piroslapos eseményig, ami - mégegyszer mondom - minket billentett ki a ritmusból.
Sz.T.: Gratulálok az eredményhez, hiszen idegenbeli rangadón pontot szerezni mindenképpen nagy szó és ráadásul továbbra is csak rajtunk múlik, hogy sikerül-e bajnokságot nyerni csapatunknak. Az élen megmaradt továbbra is két pontnyi előnyünk a Baggal szemben.
K.L.: Elsődleges célunk az volt, hogy a döntetlen elérjük. Persze azért a szánk íze egy kicsit mégis csak keserű, hiszen az utolsó percig vezettünk. Ráadásul egy olyan játékosunk sérült meg, aki híres a maximális sportszerűségéről. Panyi Laci még életében nem volt kiállítva, játékos ellenfelet soha nem bánt szándékos durvasággal. Úgy lett kiállítva, hogy közben ő került hórházba. Azt gondolom, hogy a videófelvételek majd minket igazolnak. Vállal ütközött és nem tehet arról, hogy a korlát annyira közel van a partvonalhoz, hogy az egyensúlyát elvesztő ellenfele nekiütközött.

A mérkőzés videó összefoglalója:

Tabella:

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz