19.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

19.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2016/2017 > Tavaszi mérkőzések

Tárnok BKSK - Szigetbecse SE 7-1 (7-1)

(II. félidőre a vendégek nem álltak ki)  
Tárnok, 2017-04-08 - szombat 15:30


Játékvezető: Osztolykán Zoltán
Aszisztens: Mautner Zsolt, Dániel Béla

Gól: Vida Péter 4' 22' 32', Nagy Attila 15' 43', Sárai Ferenc 20', Kapcsos Norbert 45' ill. Kalapács Károly 29' (11-esből)

Lapok: ill.

A forduló további eredményei: FC Dabas III. - Dunaharaszti MTK II. 4-0, Bugyi SE II. - Diósdi TC II. 1-6, Dunafüred LC - Érdi VSE II. 0-0, Délegyháza KSE - Szigetszentmárton KSE 3-0, Sóskút SKE - Dunavarsányi TE II. 3-0

Szabadnapos: Kiskunlacháza SE

Tárnok BKSK: Pintér László - Nagy Attila, Veszeli Tibor, Csibrik György, Nagy Dániel - Bakó Gábor, Gyulay Gábor, Ilyés Attila - Sárai Ferenc, Vida Péter, Kapcsos Norbert
Csere: Ravasz Márk, Ducsai Donát, Erőss Zsolt, Pusztai Csaba, Szabó Zsolt
Edző: Kaszás Attila

Szigetbecse SE: Csete János - Bajai Imre Bence, Polyák Zoltán, Sári Sándor, Zankó Zoltán - Hörömpő Tibor, Végh Gábor, Jónak Dávid, Kalapács Károly - Podruzsik Sándor, Farkas Sándor
Csere: nem volt
Edző:


1. perc: Vida Péter a félpályától indulva, nagy lendülettel tört utat magának a védők között. 10 méterről leadott lövése könnyű zsákmány volt Csete kapusnak.

4. perc: Nagy Dani ugratta ki Vida Pétert nagyszerű ütemben. Vida futott 20 métert a labdával, majd 14 méterről a kapus mellett lőtt a hálóba. 1-0.

10. perc: Bajai Imre lépett meg egy indítással. Már az ötösünknél járt, amikor Csibrik Gyuri beérte és az alapvonalon túlra tisztázott.

11. perc: Vida fejesét védte Csete.

13. perc: Ilyés Attila került szembe a kapussal, de lövését kivédte Csete.

15. perc: Kapcsos tértölelő ívelését Nagy Attila egy pattanás után kapásból emelte át a kapus fölött. A labda a léc alatt hullott a hálóba. 2-0.

20. perc: Az ötösön pattogó labdát Sárai Ferenc lőtte be. 3-0.

22. perc: Nagy Attila jobboldali beadását Vida Péter lőtte 10 méterről a kapuba. 4-0.

25. perc: Nagy Attila emelte át a labdát a védő fölött Ilyés Attilának, aki közelről a kapusba lőtt.

29. perc: Bajai Imre keveredett egy labdával a 16-oson belülre, ahol Csibrik Gyuri fellökte. A tizenegyest Kalapács Károly értékesítette. 4-1.

32. perc: Nagy Attila nagyszerű beadását Vida Péter kezelte le a tizenegyes környékén és a hálóba lőtt. 5-1.

43. perc: Bakó Gabi végzett el szabadrúgást a középpályáról. A labdára Nagy Attila és Csete kapus indult. Attila egy pillanattal előbb érte el a lehulló labdát és jobb külsővel, pazar mozdulattal nyeste el a kapus mellett, ami 20 méteres utat megtéve a hálóig meg sem állt. 6-1.

45. perc: Kapu előtti kavarodás után pattant a labda Kapcsos Norbi mögé, aki látványos mozdulattal oxizta kapuba 8 méterről a lehulló labdát. 7-1.

A játékvezető a középkezdés után le is fújta a félidőt. A vendégek minden szerelésüket összeszedve bevonultak az öltözőbe és a folytatásra már nem került sor.

A mérkőzés eredményét várhatóan a pályán elért eredménnyel fogja a szövetség igazolni. A tabella összeállításánál én is ezt az eredményt vettem figyelembe.


A nem mindennapos esetről az alábbiakban osztom meg a történéseket és néhány ezzel kapcsolatos gondolatomat:


Manszur gondolatai a félbeszakadt mérkőzés kapcsán:

Elkezdődött a mérkőzés és akkor még nem tudtuk, hogy 45 perc mulva dicstelenül fog véget érni. Pedig így történt. Megpróbálom leírni, hogy miért. Nem biztos, hogy sikerül, hiszen az ellenfél vezetőinek az eszével nem tudok (és határozottan állítom, nem is szeretnék) gondolkodni.
A történések elég átlagosak voltak. Mi támadtunk, kialakítottunk számtalan gólhelyzetet és szereztünk számos gólt, nevesítve, éppen hetet. A héttel szemben egyet kaptunk is. Voltak szabadrúgások, szögletek, átadások, rossz passzok. Nem voltak durva belemenések, nem voltak kiállítások és - ez fontos - nem voltak sérülések! Az első játékrész egy teljesen átlagos mérkőzés képét mutatta, egy olyan mérkőzés képét, ahol történetesen a hazai csapat sokkal jobban játszva, ilyen arányban is teljesen megérdemelten vezetett. 45 perc után a játékvezető annak rendje és módja szerint lefújta a mérkőzést. A szünetre mi a kispadnál maradtunk, ellenfelünk viszont bevonult az öltözőbe. Ami feltünt, hogy minden felszerelésüket magukkal vittek. Kispadjuk teljesen letakarítva, csupaszon ott maradt. Át is futott az agyunkon (még ha nem is értettük miért), hogy a vendégek esetleg nem jönnek ki a folytatásra. Bármilyen meglepő volt, sejtésünk beigazolódott. A szünet leteltekor 7 játékosuk kijött és közölték, hogy nem lehet folytatni a játékot, mivel ők csak 7-en maradtak, mert 4 játékosuk sérülés miatt nem tudja folytatni a játékot. Az óriási talány, hogy hol és mikor sérültek meg (esetleg az öltözőben egymást rugdalták meg), mert a félidő végén még mindenki egészségesen vonult pihenőre.  Még a szabályokkal sem lehettek tisztában, a játékvezető ugyan is közölte velük, hogy hét emberrel még folytatódhat a játék, mire vezetőjük azonnal lehívott a pályáról még egy játékost. Percekig tartott még a huzavona, de a vendégeket hosszas győzködés után sem lehetett “játékra bírni”. Legfőbb érvük az volt, hogy ők szombaton nem tudnak kiállni (jelzem 11-en azért itt voltak). Mi viszont minden hazai mérkőzésünket ezen a napon játszuk, de természetesen ez sem szentírás. Ha egy csapat előre jelzi ezt nekünk, akkor a lehetőségeinkhez képest rugalmasak vagyunk. Mérkőzés előtt ilyen jelzés ellenfelünktől nem érkezett ezért módunkban sem volt alkalmazkodni vendégeinkhez.
Értem én, hogy ez az osztály (megye III.) a magyar labdarúgás legalsó szintje, de azért azt gondolom, hogy a sportszerűség itt is elvárható. Lehet, hogy mi vétettünk saját szurkolóink ellen, amikor meggondolatlanul, sőt “előre megfontolt szándékkal” már az első félidőben 7-et rúgtunk, és ennek következményeként megfosztottuk őket a második félidő élvezetétől. Így utólag elnézést kérünk tőlük hebehurgyaságunkért. Nehezen tudom ugyanis elképzelni, hogy esetleges szigetbecsei vezetésnél 4 játékosuk megsérüljön a szünetben, sőt azt meg egyenesen elképzelhetetlennek tartom, hogy a második félidő kezdetét jelző sípszó előtt még egy játékos kidőljön a sorból. Gondolom zokszó nélkül folytatódott volna a mérkőzés! Jelen körülmények között már sajnálom, hogy mérkőzés előtt nem világosítottuk fel a vendégeket, hogy 19 gólnál nem kaphattak volna többet a mérkőzésen, mivel eredményjelző táblánkon maximum 19 gól állítható be csapatonként. Igazából nem szeretnék viccet csinálni ebből a szomorú, de mindenképpen sportszerűtlen eseményből, de megérteni és elfogadni sem tudom, hogy egy sportvezető, hogyan képes sok ember játékát elrontani. Itt nem csak a saját szurkolóinkról és játékosainkról beszélek, hanem esetlegesen az ellenfél játékosairól is. Milyen alapon? Azért, mert a folytatásra kijövő 7 játékos elnézést kért és azt mondta, hogy ne rájuk haragudjunk! Ők játszani szeretnének, de jelenlévő vezetőik így döntöttek. Ők őszintének tűntek. A lelkiismeretével pedig mindenkinek saját magával kell elszámolnia!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz