17.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

17.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2012/2013 > Mérkőzések


Tárnok Bolha KSK - Halásztelek FC
0-1 (0-0)

Tárnok KSK pálya, 2013.03.10 - vasárnap 14h30
Játékvezető: Demeter Miklós
Aszisztens: Fromm Gergely, Kovács Bálint
Gól: - ill. Veszeli Tibor (öngól)
Piros lap: Kapcsos Norbert 57' Sárga lap:
Eke Gábor  84'  ill. Takács László 73', Béky Gábor 81'

A forduló további mérkőzései
201
3-03-09 - szombat: Felsőpakony KSE - Budakalász MSE 0-4, Gyömrői SE - Törökbálinti TC 0-7, Gödöllői SK - Hévízgyörki SC 2-0
201
3-03-10 - vasárnap
: Pilisi LK-Legea - Verőce SE 2-2, Alsónémedi SE - Örkény SE 0-2, Újlengyel DSE - Veresegyház VSK 3-1, Péceli SSE - Kisnémedi MSE 0-3 (jn.)

Tárnok Bolha KSK
: Szimandl Gábor 8 - Csibrik György 6, Veszeli Tibor 6, Eke Gábor 6, Nagy István 6 - Pluhár Bálint 5 (Juhász Ferenc 59' 6), Fehér Roland 5 (Nagy László 66'), Gyulay Gábor 6 - Ilyés Gergő 6, Kun Mihály 6, Kapcsos Norbert 6-2=4
Kispad
: Lehotka Botond
Edző
: Kovács László

Halásztelek FC: Kovács Tamás 6 - Kiss Dávid 5, Patai Dániel 5, Vasas Attila 6, Telek Balázs 6 - Szécsi Attila 5 (Kulcsár Zoltán 90'), Gáspár András 4 (Rontó Roland 46' 5), Béky Gábor 7, Varga Péter 5 (Rösch Péter 74') - Takács László 5, Keszthelyi Róbert 6 (Tamás Attila 82')
Kispad
: Schultz Gábor
Edző
: Nagy Zoltán

A mérkőzésről
:
A nyitó fordulóban pályára lépő csapathoz képest Gyulay Gábornak letelt a "piroslapos" büntetése, viszont Hévízgyörkön Kaszás Attila gyűjtötte be az ötödik sárgáját, ezért Családi Attila betegsége mellett a mai mérkőzésre aktív kapus nélkül maradt csapatunk. Kénytelen volt csatasorba állni a "főnök" is. Egy hetes kemény felkészülés után Szimandl Gábor védte a tárnoki kaput.
Fent leírtakból kiderül, hogy a körülmények most sem voltak túl bíztatóak. Már az első negyedórában lehetett látni, hogy nagy iramú mérkőzésre és nagy küzdelemre számíthatunk. Az első félidő mind e mellett unalmasnak mondható. Igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a csapatok 45 perc alatt. A mezőnymunka és a masszív védekezés jellemezte a feleket.
A második félidő 10. perce hozta meg a gyökeres változást. Vehemensen támadtuk a vendégek kapuját és ennek eredménye képpen Kun Misi juttatta  Kovács Tamás kapujába a labdát. Demeter játékvezető karjelzése a középpont felé mutatott. Minden tárnoki örült a gólnak, ám középkezdésre mégsem került sor. Félperces öröm után szabadrúgással folytatódott a mérkőzés, mint kiderült Misi kézzel ért a labdához, konkrétan a kezéről pattant a labda a kapuba. Több szemtanú elmondása szerint a labda pattant a kézre és nem a "kéz kereste a labdát". A spori mindenesetre, ha utólag is, de kezezésnek látta. Ez kissé felborzolta az idegeket és a bal oldali aszisztens magához kérte a játékvezetőt. Rövid párbeszéd után Demeter úgy döntött, hogy Kapcsos Norbinak felmutatja a piros lapot. A mérkőzés után tudtuk meg, hogy Norbi obszcén kifejezéssel  "méltatlankodott" a játékvezető irányába. Így gyakorlatilag 1 perc alatt sikerült a mennyekből a pokolba kerülnünk. Hátra volt még a mérkőzésből majdnem 40 perc (a 3 perces hosszabbítást beleszámítva még több is lett), amit emberhátrányban kellett eltölteni. Nagyon jó érzés volt látni, hogy a tabella 3. helyezettje ellen nem tört össze a csapat, hanem óriási szívvel küzdött és még emberhátrányban is a győzelemért hajt. Az elkövetkezendő negyedórában Halásztelek birtokolta többet a labdát, de a kapura mindenképpen a mi csapatunk maradt veszélyesebb.  Ennek némileg ellent mond az, hogy mégis mi kaptunk gólt. Sajnos a 67. percben egy közbelépés után a végig kitűnően játszó Veszeli Tibor lábáról pattant a labda a kapunkba. Ezzel a góllal nyert ellenfelünk. A krónikához az is hozzátartozik, hogy az az utolsó 10-15 percben még 10 emberrel is a kapujukhoz szegeztük a vendégeket. Igaz, a folyamatos támadásnak meg volt a rizikója is. Két kontra támadásnál is Szimandl Gábornak kellet óriási bravúrt bemutatni, hogy az utolsó pillanatig megmaradhasson az esélyünk a pontmentésre. Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére, ez mégsem sikerült, pedig óriási ziccerek is adódtak, de valahogy a labda mindig elkerülte Kovács Tamás kapuját.
Azt gondolom, hogy a mai mérkőzés sem múlt el azért pozitívum nélkül. A játékosok maximálisan bizonyították, hogy kondícióban és akaraterőben toppon vannak, a bajnokság vége pedig még messze van. Viszont minél előbb el kellene kezdeni a pontok gyűjését is!  


Kovács László
: - A két azonos képességű csapat mérkőzését az óriási küzdelem jellemezte. Úgy érzem, hogy a döntetlen eredmény reálisabb lett volna.

Nagy Zoltán: – Hiába játszottunk mezőnyfölényben, gólt csak a kiállítást követően sikerült elérnünk, és ezzel nagyon értékes három pontot szereztünk.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz