06.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

06.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2013/2014 > Mérkőzések

Ürömi SC - Tárnok BKSK 1-1 (0-0)
Üröm, 2013-09-21 - szombat 16:00


Játékvezető: Szalai Zoltán
Aszisztens
: Pálinkás István, Csarnai Csaba
Gól:
Dékány Dániel 65' ill. Nahaj Gergely 88'
Sárga lap: Dékány Dániel 73' ill. Kun Mihály 28', Gyulay Gábor 35', Fehér Roland 58'

A forduló további eredményei:
2013-09-22
Piliscsaba SE - Leányfalu SE
1-3, Dunabogdány SE - Viadukt SE-Biatorbágy II 2-1, Szigetgyöngye SE - Budakalász MSE 1-2, Pilisszentiván SE - Pomáz-ICO SE 2-0, Perbál SC - Gödi SE 2-4
2013-09-29
Dunakeszi Kinizsi USE - Pilisszántó SE 4-2
Szabadnapos: Sóskút SKE

Ürömi SC: Czégény Dániel 6 - Örkényi Bence 7, Mátyási Péter 6, Pálvölgyi László 6, Marok Bence 6 - Bauer Tamás 6, Podhorcsek Dániel 8, Fülöp Ádám 8 (Ködöböcz Csaba 0, 87') - Kun György 6 (Antalics Ádám 6, 46'), Ködöböcz Tibor 6 (Pápai Csaba 0, 62'), Dékány Dániel 8 (Tass Bence Huba 0, 74')
Kispad: Bóder Balázs
Edző: Podhorcsek Miklós

Tárnok Bolha KSK: Pintér László 7 - Nahaj Gergely 6, Veszeli Tibor 5, Kun Mihály 5 (Nagy István 0, 87'), Csányi Tibor 5 - Csibrik György 5, Nagy Dániel 5 (Szabó Kristóf 0, 64'), Fehér Roland 5 (Pluhár Bálint 0, 72')  - Csuka Zsolt 6, Juhász Ferenc 5, Gyulay Gábor 5
Kispad: Szimandl Gábor
Edző: Kovács László

Tudósítás: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Ürömön, de azt talán kevesen gondolták, hogy ennyire nehéz lesz. Amik nehézséget okoztak. Műfüves pálya, melynek méretei a Benta melletti kis Bolha pálya méreteihez hasonlítanak. Ez persze eleve azt jelentette, hogy sok passzos játékunk, itt egyszerűen játszhatatlan volt. A 2x11 felnőtt játékostól egyszerűen zsúfolt lett a pálya. Játszani a focit itt nem lehetett. Az egész találkozó a küzdelemről, az előre vagdalt labdákról és a labdáért való ütközésekről szólt. Ebben természetesen a hazaiak eleve előnyben voltak, hiszen ők ehhez a pályaadottságokhoz vannak szokva, mi pedig végig szenvedtük a mérkőzést. Ami még a hazaiak javára dönthette volna el a találkozót, az a nagyobb agresszivitás (jó értelemben véve) és a nagyobb lendület volt. Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a játékosok és "tényszerűen" nem bírtak egymással a csapatok. A második játékrészben hasonló csata folyt, de itt már gólok is születtek. Szám szerint kettő. Az elsőt a hazai Dékány Dániel szerezte. Emlékezetes gól volt. Ritkán látható látványos találat, ami egy közönségszavazáson akár elnyerhetné a szezon gólja címet is. Védelmünkben szinte nem volt olyan ember, akit legalább egyszer nem cselezett volna ki, így "patyolat tisztára" játszotta magát és gurította a kiszolgáltatott helyzetben lévő Pintér Laci mellett a kapuba a labdát. Itt jegyezném meg, hogy kapusunknak több parádés védése is volt ma. A gól a második félidő közepén esett. Ezután Kovács Laci kockáztatott és Kun Misit támadó pozícióba helyezte, helyére pedig a középpályáról Csibrik Gyurit vonta vissza a védelembe. Ebben a formában még nem sikerült az egyenlítés, mert Misi közben meghúzódott és edzőnk nem kockáztatta a súlyosabb sérülést és az utolsó 3 percre lehozta a pályáról. Szerencsére az egyenlítés így is sikerült. 1 percre a csere után jobboldalról végezhettünk el sarokrúgást. Szimandl Gábor a kispadról kiabált a felező vonal környékén tanyázó Nahajnak, hogy: Menj előre gólt fejelni! Tessék egyenlíteni! Geri vette a lapot és előre rohant az ellenfél kapujának előterébe, amit a szöglethez készülő Csuka Zsolt respektált is. Berúgott labdája a hazai kapu előterébe szállt, pont Gergelyhez, aki nem tétovázott. Nem teljesen tartotta ugyan be Szima taktikai utasítását, mert nem fejjel juttatta kapuba a labdát, hanem bebelsőzte az ötösről. A védők és a kapus is alaposan lemaradt, de minket ez egyáltalán nem zavart. Nagy örömmel fogadtuk az egyenlítést!
Férfias küzdelemben, nekünk igazán kedvezőtlen körülmények között játszva, hoztuk el a még szintén veretlen Üröm otthonából az 1 pontot. A csoportban már csak három veretlen van és ezek közé tartozik a mi csapatunk is.

A két edző nyilatkozata a SPORTSZELET-nek

PODHORCSEK MIKLÓS: – Két jó képességű, hajtós csapat találkozott Ürömön ezen a szép őszi napon. Hat év után megesett az a dolog, hogy az első gólunkat azért nem adta meg a játékvezető, mert berepült egy másik labda a pályára, hozzáteszem, teljesen jogosan ítélte ezt. Nagyon korrekt és jó játékvezetést láttunk, az idén ez volt a legjobb talán, annak ellenére, hogy nagyon kemény mérkőzés volt.
– Minek volt köszönhető, hogy végül csak egy pontot tudtak szerezni?
– A helyzeteinket be kellett volna lőni, ráadásul az utolsó két percben már bealudtunk, a fiúk szinte az öltözőben érezték magukat, amely meg is bosszulta magát, hiszen kiegyenlített a Tárnok.
KOVÁCS LÁSZLÓ: – Sajnos az egész hetünk kaotikus volt a sok sérültünk miatt. Tovább nehezítette a helyzetünket, hogy a találkozó helyszínére érve szembesültünk a játéktér méretével, számunkra nagyon kicsi volt az ürömi labdarúgópálya. Ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre, szinte csak szenvedtünk. A mi játékunknak nem fekszik ez a kicsi pályaméret.
– Ezek tükrében elégedett az egy szerzett ponttal?
– Úgy érzem, az egy ponttal kihoztuk magunkból a maximumot. Az Üröm teljes mértékben kihasználta a hazai pálya előnyét.


Kovács Lászlót kérdeztem:

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz